Offline

BULGARIAN TRADITIONAL FOLK MUSIC RADIO  THE VOICE OF THE BULGARIANS ABROAD

Кървава баня на концерт в „Крокус Сити Хол“ Москва
23/03/2024 17:07 in Новини

 

По-първи данни „ислямска държава“ поела отговорност за нападението в концертния комплекс „Крокус Сити Хол“ близо до Москва в петък. Най-малко 100 души бяха убити, след като нападателите нахлуха в залата с автоматични оръжия и запалителни устройства. 145 души са хоспитализирани. 60 от ранените са в тежко състояние.оооУчастниците в нападението срещу „Крокус Сити Хол“ са дошли и след това са избягали с бяло „Рено Символ“, показват кадри от камерите за видеонаблюдение пред комплекса, съобщи Комерсант. На една от снимките на предните седалки могат да се видят двама души, единият от които носи шапка и дрехи, подобни на камуфлажно облекло. Прави впечатление, че те са без маски и не крият лицата си, както на кадрите от атаката, така и при оттеглянето си.Извършителите на терористичната атака са били четирима, облечени в камуфлажни дрехи, двама от тях са имали раници, в които се предполага, че са носили запалителните бомби, хвърлени в залата. Покривът на залата е частично срутен от пожара.

Атаката е започнала преди концерта на музикалната група „Пикник“. Мениджърът на групата заяви, че изпълнителите не са пострадали.

Посолството на САЩ в Русия издаде предупреждение на 7 март, че „екстремисти имат предстоящи планове да атакуват големи събирания в Москва“ и призова американските граждани да стоят далеч от концентрациите на хора през следващите 48 часа.

Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ) заяви на 7 март, че нейни агенти са осуетили потенциална терористична атака на „Ислямска държава“ срещу синагога в Москва. Руската информационна агенция ТАСС тогава съобщи, че агенти на ФСБ са убили няколко бойци, които са планирали нападението, цитирайки пресцентъра на ФСБ. Не е ясно дали инцидентът е свързан с предупреждението на САЩ, както и с масовата стрелба в „Крокус Сити Хол“.

 

Развитие по случая:

Всичките 4 стрелци и още 11 човека свързани с терористичната операция са хванати и обезвредени.

Терористите са бягали към Украйна и много вероятно е да са подпомагани от службите им за сигурност, каквато и да е истината и терористите и поръчителите на този безпрецедентен акт трябва да бъдат изправени пред закона и да си получат заслуженото. 

Вечна памет на загиналите!

Скърбим с близките на невинно убитите обикновенни хора, тероризмът в всяка форма е недопустим и всяка държава трябва да взима мерки подобни издевателства на хора да не се допуска.

COMMENTS
Comment sent successfully!